verse truffels
cremes en tapenades truffelolie en balsamico
delicatessen
geschenken

Zwarte wintertruffel (Tuber Melanosporum Vitt)

VOOR MEER INFORMATIE NEEM GERUST CONTACT OP MET DAAN WITTEVEEN 0651509847.

Verse zwarte wintertruffel, de koningin van de zwarte truffels. Deze truffel heeft een mooie diepe smaak, zijn zoete aardse geur is onmiskenbaar voor deze superieure zwarte truf

Lees meer...
€75,00 Incl. btw
+ -
In winkelwagen

Verse zwarte wintertruffel, de koningin van de zwarte truffels. De mooie diepe smaak en zoete aardse geur zijn onmiskenbaar voor deze superieure zwarte truffel. Wij selecteren alleen de Tuber Melanosporum Vitt als culinaire wintertruffel voor bij u in de keuken.

Op maandagochtend wordt de weekprijs van de truffels bepaald. Deze is afhankelijk van de geoogste vondst. Rond 10.00 uur op maandag plaatsen wij op de ze site de weekprijzen van de verse truffels. De producten worden per gram besteld, met een minimum van 50 gram.

Doordat elke truffel een andere vorm en gewicht heeft kunnen bestelde hoeveelheid en feitelijk gewicht afwijken. Bij een afwijking van meer dan 10% vindt er een verrekening plaats.  Truffels bestellen kan op maandag t/m donderdag. Op vrijdag is er geen garantie meer te geven dat de bestelling de volgende dag bezorgd wordt en dat is voor de truffel niet best. Het is daarom belangrijk dat het verzendadres klopt en dat er iemand aanwezig is die de truffels in ontvangst kan nemen. Ook mee terug naar het postkantoor is voor de truffel niet best.

Truffels bewaren: Truffels zijn delicate natuurproducten die beperkt houdbaar zijn. Een goede, verse truffel is hard en geurig. Hoe verser de truffel, hoe smakelijker. Truffels worden met veel zorg gezocht en gevonden, ze moeten ook met zorg bewaard worden. Wij adviseren graag over hoe truffels te bewaren maar kunnen slechts een inschatting maken over de houdbaarheid omdat deze sterk afhangt van de versheid van de truffel en de tijd tussen vinden en bewaren.

De best bewezen bewaarmethoden zijn de volgende: 1. In keukenpapier wikkelen en in een open pot bewaren in de koelkast. Bij voorkeur bij 0 graden en elke dag het keukenpapier verversen. Houdbaar: ongeveer 1 week. Wanneer er na enkele dagen op de truffel een wit laagje komt, dan kan de truffel niet meer heel lang bewaard worden. Binnen korte tijd consumeren is dan aan te raden. En voor wat betreft het witte laagje: dat is geen schimmel en kan zo weggewassen worden met koud water. 2. Op een bedje van rijst in een glazen pot met schroefdeksel. De truffels zodanig schikken dat ze elkaar niet raken. De gesloten pot bewaren in de koelkast tussen de 4 en 6 graden.

Houdbaar: ongeveer 1 week. Let op: de rijst neemt vocht op van de truffel, deze zal dus wel wat sneller indrogen. 3. Invriezen is ook mogelijk. Bij gebruik moet de truffel diepgevroren geschaafd worden omdat deze eenmaal ontdooid niet meer zijn oorspronkelijke hardheid heeft. Door invriezen boet de truffel wel in aan smaak. Houdbaar: tot enkele weken. Tot slot: een truffel is om te eten en van te genieten, niet om te bewaren. Lekker eten zouden wij persoonlijk niet al te lang uitstellen….

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen