verse truffels
cremes en tapenades truffelolie en balsamico
delicatessen
geschenken

AKTUEEL TRUFFELNIEUWS

Min: €0 Max: €5

freddeleeuw


AKTUEEL TRUFFELNIEUWS 
Dit wordt een euforisch stukje.
Waarom?

Omdat we zijn aangeland  bij het hoogtepunt van het wintertruffel seizoen. De wintertruffel (tuber melanosporum ) is voor ons vanuit een gastronomisch perspectief het NEC PLUS ULTRA!
Alvorens te komen tot het maximale genot van dit fenomeen, moeten we om een paar valkuilen zien heen te laveren. Tegelijkertijd worden ook andere “zwarte truffels” aangeboden, zoals
•    Chinese truffels (tuber indigo), geur: nat karton, structuur: inzwart.
•    Aceton truffels (tuber mesentericum), geur: aceton/ziekenhuis, structuur: dikke dooradering.
•    Muskustruffel (tuber brumale), geur muskus, structuur: bruin dooraderd.

Deze truffels zijn inferieur.
Door hun eenzijdige geur/smaak toch makkelijk te herkennen, helemaal als ze z.g. “goedkoop” zijn. Hoedt u !!
OK: Het goede (zou Plato zeggen)

Wij betrekken onze truffels uit Umbrie,  met als episch centrum Norcia, dat bekend staat om het feit, dat er (bijna) uitsluitend superieure en (bijna) geen inferieure truffels groeien. Wij opereren al z’on kleine 30 jaar in dat gebied, maar wat bleek….? Ter plekke prefereerde men de truffels uit Ascoli. (st….. niets zeggen)
Waarom?  Omdat daar de meest ideale combi is van bomen (steeneik), wilde zwijnen (reproductie) en grondsoort (kalk en leem). Leem herbergt veel “rotzooi”: takjes, steentjes, fossielen etc. , zodat  onze truffel het moeilijk heeft  tot wasdom te komen. Daardoor zijn de Ascoli truffels weliswaar lelijk, knobbelig, met aantoonbaar minder water en meer vaste stof en sporen. URBANI, onze truffelvriend, koopt ze (bijna) allemaal en ….. wij hebben ze ook.

Fred de Leeuw

Fred de Leeuw   

Fred de Leeuw is 30 jaar truffelkenner en truffelleverancier. Hij is kind aan huis bij de Nederlandse gerenommeerde horeca en de grote truffelvinders. Met zijn vrouw Yolanda organiseert en kookt hij regelmatig truffeldiners in zijn monumentale Amsterdamse woning.  Lekker eten en alles weten, truffels staan centraal in zijn leven.
Geen producten gevonden...