verse truffels
cremes en tapenades truffelolie en balsamico
delicatessen
geschenken

RISOTTO MET TRUFFELPATÉ

  • Geplaatst op



RISOTTO MET TRUFFELPATÉ

Benodigdheden voor 6 prs.
500 gr. risotto rijst
100 gr. boter
1 middelgrote ui in dunne schijfjes
1 bouillonblokje
60 gr. geraspte Parmezaanse kaas
100 gr. paté van zwarte of witte truffel Peper en zout.

Bereiding

Fruit het uitje in de olijfolie. Voeg de rijst toe en verfijn het met zout en peper. Blijf het geheel doorroeren. Giet een kop heet water en het bouillonblokje erbij en blijf constant roeren met een houten lepel.

Zodra de rijst de vloeistof heeft opgenomen, giet u nieuw water erbij totdat de rijst gaar is. Vervolgens voegt u de boter, de Parmezaanse kaas en de truffelpaté toe. Roer verder totdat alle producten goed vermengt zijn. Serveer dit gerecht in een hete schaal.

Variatie: Dit recept is ook heerlijk met creme van zongedroogde tomaten met truffel.